Teatru familiar  
Higiénico Papel Teatro  
El viaxe de Covaletti  

Premiu Nel Amaro de Teatru Profesional 2020  
Circuitu Autores nel Camín 2021   

3 de Setiembre 2021 19:00 hores
Valey Teatru
Entrada llibre y de baldre hasta completar l’aforu. 

Serviciu de Normalización Llingüística de Castrillón 

 

Recoyida d’entraes gratis na taquilla del Valey Centru Cultural el 3 de setiembre de 17 hores hasta l’entamu de la función. Entraes anticipaes dende’l 30 d’agostu n’información de Valey Centru Cultural de 12:30 a 14:30 y de 18 a 20 hores.


El númberu d’entraes va depender del aforu qu’en cada momentu  permitan les autoridaes sanitaries y culturales.  El teatru va preparase pa que los espectadores mantengan la distancia interpersonal (entendida como distancia ente unidaes familiares o de convivencia análoga) recomendada poles autoridaes sanitaries y culturales, pero ye obligatoriu l’usu de mázcara. En tou casu han d’atendese les indicaciones y recomendaciones del personal de sala.


 

 L’emplegáu d’una gasolinera en metá de nenguna parte, que nunca viaxó nin conoció más llugares qu’esi, atopa na llectura entretenimientu y fuximientu. Ensin movese de la so siella, viaxa colos personaxes de los llibros a mundos desconocíos y exóticos; nesti casu, a una islla perdida del mar Mediterraneu onde vive Pippo Covaletti, un mozu protagonista d’un viaxe per tierra, mar y aire llaráu d’aventures y descubrimientos.

El viaxe de Covaletti ye una historia inspirada na lliteratura de viaxes y fálanos de la necesidá de trespasar fronteres non solo xeográfiques, sinón tamién ideolóxiques pa conocer otres cultures y afondar na conocencia del alma humana.  

El empleado de una gasolinera en mitad de ninguna parte, que nunca viajó ni conoció más lugares que ese, encuentra en la lectura entretenimiento y evasión. Sin moverse de su silla, viaja con los personajes de los libros a mundos desconocidos y exóticos; en este caso, a una isla perdida del mar Mediterráneo en donde vive Pippo Covaletti, un joven protagonista de un viaje por tierra, mar y aire repleto de aventuras y descubrimientos. 

El viaxe de Covaletti es una historia inspirada en la literatura de viajes y nos habla de la necesidad de traspasar fronteras no solo geográficas, sino también ideológicas para conocer otras culturas y ahondar en el conocimiento del alma humana.